01 de desembre 2003

Advent

No se si el títol és gaire encertat. Probablement hi ha molta gent que no coneix el significat de la paraula, i sens dubte el món se n'ha oblidat... Fins els que proclamen que no són d'aquest món sembla que han oblidat que és temps de penitència, tret que considerem penitència escoltar cançonetes kistch i deixant-nos la soldada en compres de material perfectament inútil destinat a regals d'amic invisible, institució que representa la sublimació de la regulació de les mostres d'afecte un cop superat el període imaginari en que les coses es feien gratuïtament.

Doncs això, els símptomes que ens apropem al Nadal, que no se perquè hi ha tanta obsessió a pluralitzar la paraula, són presents a gairebé tot arreu ja sigui en forma d’anuncis de consum o bé en forma de crides a la solidaritat, no és casual que avui és el dia internacional de lluita contra la SIDA.

Tot el que passa al món necessita d’una litúrgia fins i tot ens cal un litúrgia de la no litúrgia. I la litúrgia de la no litúrgia obliga a protestar contra el Nadal, a criticar la solidaritat superficial (que és tota solidaritat en la que l’autor de la crítica no hi participa) i sobretot a criticar el consumisme.

No ho sé, no vull ser jutge. Però posats a parlar del sexe dels àngels prefereixo un món on es pugui discutir apassionadament coses tan aparentment intranscendents com el significat de la paraula naturalesa a un on sigui obligatori queixar-nos de la fatuïtat del que fan els altres.

Jo i la família

Com que això no ho llegeix ningú en puc parlar. Duc molt malament la relació amb el món i singularment amb la família perquè al meu cap tot ...