24 de maig 2006

Aragó

Diu que el seu president a dit "l'Aragó rep un missatge d'una certa ignorància de veí poderós, més ric, més gran, que t'ignora i que pensa que tot el que passa més enllà de les fronteres té una altra dimensió”.

I té raó. Però s’oblida d’una cosa molt important, que els aragonesos també és menyspreen com a país. Molt.

Un dels problemes més greus que té Aragó és la manca de reconeixement dels que hi viuen de la seva cultura, el seu país, les seves llegües i la seva història; i el litigi de l’OPUS per fer gran Balbastro té una forta arrel en aquest problema.

Un altre és que per les seves institucions i els seus mitjans de comunicació fora de Saragossa només hi ha Madrid i el riu, que naturalment només és seu. És tan bèstia que no han fet gaires esforços perquè la A-2 (allò que abans dèiem N-II) arribi a Fraga.

Tan de bo comencin a mirar cap al mar i no només cap a Salou (tercera ciutat d’Aragó després de Saragossa i Barcelona). Cap a França ja hi miren, però sembla que a París no hi ha gaire interès per entendre que el sud també existeix.

Per cert, construir Aragó contra Catalunya és una animalada. Espero que no hi caiguin.

Jo i la família

Com que això no ho llegeix ningú en puc parlar. Duc molt malament la relació amb el món i singularment amb la família perquè al meu cap tot ...