La màquina de moviment continu

Quan l’humanitat occidental va descobrir que la ciència i la fantàstica tecnologia servia per alguna cosa i vam decidir reconstruir la nostra civilització sobre aquest paradigma vam trobar-nos amb un problema de difícil solució, amb que mourem això? Es a dir, amb el problema de la font d’energia.

Al segle XVIII qui descobrís la màquina de moviment continu s’havia de fer molt ric, i va ser una gran font d’estafes.

M’ha arribat una notícia que llegida directament sembla treta d’un diari del segle XIX. Un desafiament científic (pseudo pels que donem alguna validesa a la primera llei de la termodinàmica i llegim literalment la nota de premsa) d’aquest caire no sembla propi d’aquests temps. M’he mirat el web de l’empresa que diu haver obtingut energia lliure (sospito que la traducció és bastant desafortunada i no conec prou les teories i els plantejaments del senyor Gibbs i no se donar-vos una millor traducció acceptada acadèmicament) i m'he quedat bastant esparverat.

Suposo que riurem durant bastant de temps amb notícies d’aquestes, l’energia està convertint-se en un producte de luxe i al voltant d’això es farà molt soroll, de fet jo estic fent publicitat d’una cosa que segurament també és una operació publicitària, encara que no se massa que venen aquests.

Comentaris

Núria Aguilar ha dit…
És complicat, a vegades, saber fins a quin punt ens estan instrumentalitzan o no, de totes maneres, és divertit llegir notícies antigues. Continua així.

Entrades populars d'aquest blog

Ressaca

Treure's la màscara

Destret