08 de novembre 2008

Serrallonga

M'ha agradat la pel·licula, malgrat que em grinyoli de mala manera que parli xava o que els guionistes no tinguin massa idea de l'època. Als catalans ens han robat els mites (i ens els hem deixat esborrar en nom d'una modernitat ignorant).

La pel·lícula està molt ben feta -salvant el tema del xava, que segurament ningú deu haver detectat en el procés de producció, perquè estic segur que l'actor hagués pogut doblar-se amb un accent més neutre- i la fotografia m'ha agradat molt.

Les coses ben fetes i ben promocionades funcionen. Són importants les dues coses, fer-ho bé i promocionar-ho bé. L'una sense l'altra no pot funcionar.

Jo era molt escèptic quan van carregar-se la Mònica Terribas de la nit al dia per posar-la a dirigir TV3, però de moment les coses estan funcionant millor del que jo pensava que funcionarien. I la manera com s'ha tractat la pel·lícula d'en Serrallonga és un bon exemple, se n'ha fet una bona promoció.

Jo penso que una de les coses que ha de fer TV3 és país i un bon camí és ensenyar els nostres mites (potser estaria bé que fessin una mica d'història amb sentit de país, però segurament feririen massa susceptibilitats).

2 comentaris:

PobleInsubmís ha dit...

Benvolgut esparver,
He llegit algun dels teus comentaris en un fòrum espanyol d'economia que jo també segueixo des de fa temps però sense participar-hi. Ahir em va donar per respondre el comentari d'una persona del fòrum a unes desqualificacions sense argumentació que havia fet respecte a la llengua basca. Per al·lusions vaig respondre-li des del respecte, posant-la en evidència, però no hi ha hagut res a fer. No sé si has llegit "La paraula contra el mur" d'en Víctor Alexandre, és un llibre molt interessant que parla de la "cerrazón" espanyola a entrendre res mitjançant el sentit comú que qüestioni la seva situació de privilegi. Per la meva part, la d'ahir va ser la primera i l'última de les meves intervencions en aquest fòrum on vaig veure els teus comentaris. Considero que no val la pena perdre el temps intentant fer raonar a un espanyolista intolerant amb els catalans. És més útil intentar fer raonar a les pedres. Si et sembla, carrega't aquest comentari una vegada l'hagis llegit, perquè no té res a veure amb l'article que has escrit. Només pretenia contactar amb tu. Ja Torna, torna, Serrallonga, i tant que sí! Una encaixada.

esparver ha dit...

Ja sé que ni hi ha res a fer, però de tant en tant em va la marxa, no puc fer-hi més. A més, potser algú posa en dubte creences establertes.

No esborraré el comentari, només esborro insults i spam.

Jo i la família

Com que això no ho llegeix ningú en puc parlar. Duc molt malament la relació amb el món i singularment amb la família perquè al meu cap tot ...