26 de gener 2010

Avui m'han dit franquista

Sí. Avui m'han dit franquista. M'havien adjectivat de moltes maneres, però avui algú m'ha dit franquista perquè li he dit que "I, finalment, els que han votat a favor de la cosa són de les terres de l'Ebre, a Barcelona es va votar en contra."

Ben mirat potser m'ho ha dit perquè li he demanat arguments per dir que un científic ha mentit. I demanar arguments segurament és franquista, perquè els arguments sempre són evidents i si algú no opina el que és correcte segur que menteix.

Però resulta que jo vaig sortir crític i no em crec els arguments si no em donen dades, i per desgràcia la discussió sobre la cosa nuclear d'Ascó s'ha fet sense donar gaires dades, perquè ja fa massa temps que l'argumentació contra qualsevol tema nuclear és "Nuclears No Gràcies".

Hi ha un fotimer d'arguments contra el dipòsit de restes radioactives a Ascó però no estic disposat a empassar-me arguments sense dades, perquè la ciència exigeix una mica de rigor i fa massa temps que em vénen arguments de la profunditat de: "Això és molt perillós" I jo pregunto "per què?" i em responen: "Ets un Nazi".

I, si el rigor és aquest entenc que discutim les coses a base de pancartes. Però a això jo no estic disposat a jugar-hi.

I, pels amics de les terres de l'Ebre, no busqueu la font dels vostres problemes a Barcelona. Si els polígons industrials estan mig buits alguna cosa teniu a dir-hi.

7 comentaris:

Marià Hierro ha dit...

Bé, et deixo alguns enllaços per a que miris la informació que dius que no tenim, i tu tampoc:
http://mhierro.blogspot.com/2010/01/nuclears.html.

http://blocdejaume.blogspot.com/2010/01/10-raons-per-dir-no-al-cementeri.html

http://fotangunia.blogspot.com/2010/01/10-raons-per-les-quals-fot-angunia-latc.html.

http://mhierro.blogspot.com/2010/01/la-seguretat-nuclear.html

Si mires en aquest blocs hi ha més entrades.

Per cert, el Parlament de Catalunya va aprovar la instal·lació d'un centre de recerca d'energies alternatives a les Terres de l'Ebre. Saps on és? al 22@. Però és clar, la culpa és nostra.
Una mica de respecte.
Salut

esparver ha dit...

Tret dels dos teus els altres ja els havia vist i, en general, hi estic bastant d'acord.

A més a més tots quatre estan dintre d'una discussió raonable, cosa que no veig en el que m'ha insultat (i que ara insisteix dient-me idiota i no publicant les meves rèpliques).

A mi se m'ha insultat per dir una evidència: els regidors d'Ascó són de les terres de l'Ebre. No sé perquè això ha molestat tant i no, no me'n faig el càrrec.

I, finalment, sobre el centre de recerca: Segur que està a Barcelona perquè els malvats Barcelonins han fet trampes per que hi sigui i no perquè ningú ha volgut fer els passos que calen per fer-lo on sigui de les comarques on havia d'anar.

I, ja que parles de respecte, t'explico com ha anat: En un bloc diuen que un científic és un mentider, jo pregunto per què (respectuosament) i la resposta és un vòmit de merda. Segur que jo sóc el culpable de preguntar, ja que fer-ho és una manca de respecte, perquè tot el que no sigui La Veritat Revelada del perill és una manca de respecte digna d'un idiota.

I, finalment, dir que no espereu que els polígons us els omplin des de fora no és una manca de respecte, és una observació sense cap mena de mala llet.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Benvingut Esparver, al club dels "istes" de tota mena.
Pretendre esbrinar, formar-se criteri propi, sobretot en determinats temes que resulten molt sensibles, gairebé sempre comporta desqualificacions. De totes bandes. És un risc que s'ha d'assumir.
Jo me n'he sentit de tots colors, gairebé n'he hagut de fer col·lecció. Un dia m'han titllat de fotut comunista, l'altre de feixistot, l'altre "de dretes", d'irresponsable...
Forma part "del joc", com les patades al futbol.

esparver ha dit...

Fa molt de temps que tinc problemes d'aquesta mena, de fet el primer problema el recordo a 7e d'EGB amb la professora d'història.

Però clar, preguntar per la justificació d'opinions en un bloc que ho tracta tot amb acidesa és un esport de risc.

Ven mirat potser sí que fa la impressió sóc una mica provocador i m'agrada la dialèctica perquè sí, però en realitat simplement el que passa és que tinc una curiositat gairebé infinita i la necessitat gairebé orgànica d'entendre les coses.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
esparver ha dit...

Anònim, tantost (et podries fotre un malnom més curradet noi) no sóc el David. De fet penso que no conec al David en persona i ja m'agradaria tenir el currículum de col·laboracions en coses interessants que té ell.

Al teu bloc dius que escric bé. Gràcies, ja m'agradaria. Potser en David si que escriu bé.

Si tens ganes de fer una cervesa quan se t'hagi passat la tonteria jo encantat i igual aleshores ets capaç d'escoltar i entendre alguna cosa.

Tots podem sortir-nos de polleguera, però jo et deixo esborrar les teves desbarrades. Noblesa obliga.

Per cert dir-me que sóc de dretes no és un insult. Si el meu amic comunista que troba de dretes al Saura diu que no ho sóc alguna ambiguetat dec tenir.

esparver ha dit...

He esborrat el comentari anònim perquè parla d'una persona que no té res a veure amb el bloc ni amb l'anònim.

Jo i la família

Com que això no ho llegeix ningú en puc parlar. Duc molt malament la relació amb el món i singularment amb la família perquè al meu cap tot ...