27 de gener 2008

L’estendard

Avui La Vanguardia publica una història rocambolesca d’un estendard del segle XVII que diuen, segons tradició oral, que prové de la guerra dels segadors i va participar a la defensa de Barcelona durant el setge de 1714.

Si realment l’estendard té la història que prometen (encara que no hi pugui haver un batalló d’artilleria) és una troballa revolucionària, perquè no es conserva pràcticament res de les ensenyes de l’època a banda d’alguna descripció bastant vaga i, en cas que es pugui datar i reconstruir-ne l’història, pot donar moltes pistes de com van funcionar els exèrcits de l’època.

Estava llegint les misèries dels comentaris i les exhibicions d’ignorància dels catalanistes i dels nacionalistes espanyols (no entenc del tot perquè tenen tant d’interès en justificar l’essència històrica de la nació espanyola des de el principi dels temps) i m’adono que cal, urgentment, que els catalans refem una mica la nostra mitologia històrica perquè defensem coses que no són del tot rigoroses. Una imatge més de la nostra mediocritat intel•lectual.

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Prou interessant, del punt de vista històric.

esparver ha dit...

Sí, això a Anglaterra seria un descobriment de portada a tots els diaris seriosos. Aquí només ho publica La Vanguardia i serveix perquè hi hagi qui exhibeixi la seva ignorància. Misèries.

Jo i la família

Com que això no ho llegeix ningú en puc parlar. Duc molt malament la relació amb el món i singularment amb la família perquè al meu cap tot ...