19 de març 2010

La diagonal, tècnics i democràcia

Provoca gran intriga la campanya de l'Ajuntament de Barcelona en pro de la participació ciutadana per triar el projecte de la nova diagonal.

Hi ha tres opcions de tria, que de fet son dues: Deixar-ho com està o bé convertir la  part central de la diagonal en un passeig (i aquí ens deixen triar entre dues opcions tècniques).

Si llegeixes la propaganda de l'ajuntament simplement hi ha la tria entre les dues opcions tècniques o, alguns més generosos diuen que la tercera opció és una opció del NIMBY (es a dir, no a casa meva). Deixant de banda la sensació que en general CiU Barcelona ha perdut el sentit de fer coses quan s'han de fer els que acusen de NIMBY la opció de deixar la Diagonal com està fan demagògia... o potser s'han cregut que la tria entre les altre dues opcions és un a tria política.

Esparver, és que és una tria política!!


No, i t'explicaré perquè. Una tria política és decidir si volem una diagonal pels cotxes, una Diagonal pels vianants o una diagonal pel transport públic. L'ajuntament ha fet aquesta tria per nosaltres.

En canvi ens deixa triar entre dues opcions tècniques d'una de les opcions polítiques. Com si els ciutadans sense coneixements tècnics poguéssim decidir això, perquè posats a fer perquè no podríem decidir a quina freqüència de pas han de tenir els autobusos o quin recorregut han de fer.

Ok esparver, però titules democràcia.

Sí noi, les paradoxes tenen això... Però ja sabem que manipular una assemblea és molt fàcil i a sobre ens creiem que ens deixen triar.

Però malgrat tot aniràs a votar.

No ho sé, he d'anar a mirar-me les opcions.

1 comentari:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

A què ve, després que hagin fet el que els ha donat la gana en trenta mil obres i altres decisions, convinguessin o no -els calers públics sembla que no siguin de ningú- aquest "xou" de la Diagonal?
"Males" veus apunten a un molt baix nivell de popularitat de l'alcalde i serioses temences per a les properes municipals.
A mi no em faran fer el "paripé".

Jo i la família

Com que això no ho llegeix ningú en puc parlar. Duc molt malament la relació amb el món i singularment amb la família perquè al meu cap tot ...