23 de maig 2007

Manifest a favor del programari lliure i formats oberts als municipis

Va d’entrada que no estic d’acord al 100% amb el manifest perquè penso que és poc realista i, segurament, discutible filosòficament (amb què és pot fer negoci i de quina manera, és una discussió més de plantejament de negoci que purament tecnològica). El que no és discutible des de el meu punt de vista és la necessitat de neutralitat tecnològica i que els formats amb els que es treballi – essencialment l’administració, però l’empresa privada tampoc pot permetre’s ser autista en aquest aspecte – siguin coneguts i lliures, de tal manera que no quedis lligat a un únic proveïdor del software en el que emmagatzemes la informació i, si el proveïdor falla algú pugui recuperar la informació perquè sabem com està emmagatzemada.
De tota manera manifestos com aquest son necessaris, si més no per començar a pensar i a plantejar-se que volem fer amb la tecnologia, per tant si voleu signar teniu la possibilitat de fer-ho.

Jo i la família

Com que això no ho llegeix ningú en puc parlar. Duc molt malament la relació amb el món i singularment amb la família perquè al meu cap tot ...