11 de febrer 2008

Lo tuyo es puro teatro

El bolero té l'encant del desengany, d'allò que no és mai del tot, de l'amargor de l'enyorança i sembla l'himne del país.

Segurament el noucentisme va ser una fugida de la frivolitat del cuplet, que és l'aleteig de les papallones noucentistes i de l'alegria del diner fàcil dels qui en tenien -i podien ignorar les bombes i les pistoles dels bons (les dels dolents diu que eren seves, però ves a saber)-.

Ara parlem d'històries d'amor mentre els purs -corre pel país, per les espanyes i per Europa un corrent de purs accelerat i profund- demanen el retorn a la puresa.

Penitengiacite: El món és corrupte.
Ja ho sabíem, nosaltres no som d'eixe món.

El noucentisme odiava al botiguer i al pagès, malgrat que la gaughe divine ens volgués fer creure que eren botiguers (cap botiguer hagés fet el número de vetlla d'armes d'en Xènius quan va rebatejar-se Eugenio).

Ara com ara som carn de bolero, corason loco. Però només podem cantar-lo com aquell qui enyora l'amor de l'amant cràpula.

El bolero és el sí però. Prefereixo el tango, com els purs. Posar punt allà on va punt i coma on coma.

Potser no és ni això ni allò. Les imatges cadascú se les fa seves com pot i el cristall té impureses i és de color del gos com fuig.

En Xènius en plena vetlla d'armes va cantar el bolero. És el destí de qui no vol entendre res.

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Em sembla que no t'he "captat". Quí son els purs?

esparver ha dit...

A vegades m'embranco i perdo la referència, però normalment parlo de purs quan parlo dels defensors de veritats absolutes, sacres o profanes.
Hauré de fer una segona part de l'article.

Suposo que ja toca

Vaig voler començar una cosa però per variar la realitat m'ha passat per sobre. És evident que no me n'estic sortint de la mateixa m...