17 d’octubre 2007

L'informe del RACC i la resposta de la DG

DG, directora general. El llibre està bé per passar l'estona (i no és alta literatura) i entendre l'absurditat d'algunes coses.

La nostra DG ha opinat d'un tema que és el seu però sembla que, a banda de no llegir-se l'informe del RACC -llegir-se 24 pàgines faciletes hauria de ser el mínim abans d'opinar d'aquest tema- és incapaç de fer una mica d'anàlisi i dir alguna cosa que no fos un tòpic (i de passada tractar-nos a tots de nens egoistes mal informats) o parlar d'accidents per justificar una mesura de medi ambient.

A banda del que deia a l'entrada d'ahir sobre la qualitat dels nostres administradors tinc la mania d'intentar informar-me sobre les coses que passen i de les que parlo (sembla que no és condició necessària per ser director general de la Generalitat de Catalunya) i he agafat l'informe del RACC i me l'he llegit.

D'entrada presenta un manifest de cinc punts on diu que la qualitat de l'aire és dolenta (no és un gran descobriment, però no comença negant la realitat, cosa que s'agraeix), diu que els càlculs de la generalitat son erronis (això és una acusació greu, serà cosa de repassar-los), que el problema és la congestió (això és una altra evidència i aprofiten per dir que al l'estudi de la generalitat volen fer-nos passar bou per bèstia grossa), que ells tenen una solució millor i que volen una mobilitat sostenible (un eslògan ecopijo és imprescindible).

La meva primera alarma ha estat pensar: segur que els del RACC no l'han vessada? El RACC és un club d'automobilistes, cosa que fa pensar que tenen cert interès sobre tema.
Per tant decideixo agafar les dades d'on diu el RACC que prové (de l'informe de la generalitat) i constato que el RACC es centra en un dels paràmetres de l'estudi, les partícules en suspensió (és un dels problemes, ara, estaria bé saber perquè els del RACC no es fien de les dades de la generalitat dels òxids de nitrogen) però es evident que els senyors que van fer l'estudi tenen problemes de concepte matemàtic i la calculadora espatllada.

En conclusió, senyora DG i equip: refacin l'estudi, pensin i no ens tractin d'analfabets.

1 comentari:

Us en recordeu? ha dit...

Els pinyolaires et convidem a llegir-te l'informe dels enginyers i catedràtics que opinen sobre el tema. El trobaràs a http:pinyoldoliva.blogspot.com

Jo i la família

Com que això no ho llegeix ningú en puc parlar. Duc molt malament la relació amb el món i singularment amb la família perquè al meu cap tot ...